У требињским високошколским установама 110 мјеста за бруцоше | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У требињским високошколским установама 110 мјеста за бруцоше

Извор: Radio Trebinje | Датум:09.06.2022.

У три требињске високошколске установе, у академској 2022-2023. години, према конкурсу који је јуче објављен, планирано је да буде уписано укупно 110 студената на први циклус студија.

 На Факултет за производњу и менаџмент у Требињу предвиђено је да буду уписана 34  студента  на два студијска програма индустријски менаџмент и индустријско инжењерство и енергетика.

Душан Јокановић, продекан за наставу на Факултету за производњу и менаџмент каже за Радио Требиње да ће на програм индустријски менаџмент бити уписано 10 студената који ће се финансирати из буџета РС, два студента на самофинансирање и два бруцоша страна држаљанина.

“На програм индустријско инжењерство и енергетику биће уписано 15 студената на буџет РС, три студента на самофинансирање и два студента страна држављанина“, истиче Јокановић.

На други циклус студија, у првом уписном року, Факултет за производњу и менаџмент требало би  да упише 14 студената на два студијска програма: индустријски менаџмент пет студената који ће бити финансирани из буџета, један на самофинансирању и један страни држављанин те на индустријско инжењерство за енергетику: пет студената на буџету, један на самофинансирању и један студент страни држављанин.

На Високој школи за туризам и хотелијерство биће уписано укупно 60 бруцоша.

На студијски програм Туризам и хотелијерство, који траје три године, може да се упише укупно 33 студента, од чега 15 који ће се финансирати из буџета, десет самофинансирајућих, три страна држављанина и пет ванредних бруцоша.

На програм Пословна економија туристичке привреде биће уписано 27 будућих студената, десет који ће бити финансирани из буџета, десет самофинансирајућих, два страна и пет ванредних студената.

Академија ликовних умјетности Требиње, у академској 2022/23. години, уписује укупно 16 студената.

Веселин Брковић, декан Академије каже за Радио Требиње да ће се осам бруцоша финансирати из буџета РС, шест студената ће бити на самофинансирању и два студената-страна држављанина.

„На други циклус студија, Академија ликовних умјетности Требиње, у школској 2022/23. години, уписује осам студената на буџету и четири студента на самофинансирању“, додаје Брковић.

Предаја докумената на Факултету за производњу и менаџмент почиње 20. и траје до 26. јуна, а на Академији ликовних умјетности и Високој школи за туризам и хотелијерство пријављивање кандидата почиње 20. и траје до 24. јуна.

Полагање пријемног испита  је 27. јуна, у девет часова, с тим да на Акадмији ликовних умјетности пријемни испит траје два дана, дакле и 28. јуна.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: