Podršku ministru Šeraniću pružili i trebinjski zdravstveni radnici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Podršku ministru Šeraniću pružili i trebinjski zdravstveni radnici

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.06.2022.

Zaposleni u Bolnici Trebinje su se, obustavom rada na pet minuta, danas, tačno u podne, pridružili ostalim zdravstvenim radnicima u ustanovama širom Republike Srpske, u znak podrške ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću nakon što su mu SAD uvele sankcije.

“JZU Bolnica Trebinje je prekidom rada na pet minuta dala veliku podršku ministru Šeraniću zbog sankcija koje mu je uvela američka administracija. Mislimo da je miješanje politike u zdravstveni sektor neprihvatjljivo i odlučno to odbacujemo. Želimo da naglasimo da je ministar Šeranić samo radio svoj posao i da je svih ovih godina, od kada je na čelu ministarstva, bio na usluzi svim pacijentima i svim radnicima, i medicinskim i nemedicinskim, pogotovo u pandemiji kovida 19 i da obračunavanje sa ministrom ne treba koristiti u političke svrhe”, naglasio je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Resorni ministar ima nepodijeljenu podršku svih zdravstvenih radnika, navela je Dušanka Zečević, glavna sestra Bolnice.

“Kao glavna sestra bolnice, govorim u ime svih medicinskih sestara i tehničara naše zdravstvene ustanove i dajemo punu podršku ministru Šeraniću. Tokom kovida, imali smo stopostotnu podršku resornog ministra, imali smo sve što nam je bilo potrebno, bez lične zaštitne opreme nismo bili nijednog sekunda, kao zdravstveni radnici ni u jednom trenutku nismo bili bez potrebnih lijekova. Takođe, svi korisnici zdravstvene usluge, svi koji su došli da zatraže pomoć, bez obzira da li su imali zdravstveno osiguranje ili ne, bili su adekvatno pregledani i liječeni od strane zdravstvenih radnika naše ustanove i zato ministar Šeranić ima svu našu podršku”, kazala je Zečević.

Podsjećamo, SAD su uvele sankcije ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću zbog navodnog sprovođenja etno-nacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: