Требиње: Ниједно дијете погинулих бораца неће остати незапослено | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Требиње: Ниједно дијете погинулих бораца неће остати незапослено

Извор: Nezavisne | Датум:09.06.2022.

У циљу опредијељености Градске управе Требиње да ниједно дијете погинулих бораца не остане незапослено, у овој је институцији расписан јавни позив за кориштење субвенционих средстава за самозапошљавање ове категорије становништва.


Средства, која могу бити у висини до 20.000 марака, биће неповратна и имају карактер субвенција које ће се односити на започињање сопственог бизниса у свим ђелатностима, с тим да започете послове морају обављати 24 мјесеца након потписивања уговора.

Средства ће се дођељивати постепено, односно, 60% од одобрене суме ће се моћи подићи одмах након потписивања уговора, 25% у другој години рада у ђелатности, с тим да ће се све вријеме контролисати гђе се новац троши, да би преосталих 15% добили након спроведене контроле свих претходних тошкова.

Половина одобрених средстава би требало да буде искориштена за набавку опреме, било да је нова или половна, као и на набавку сировина и репроматеријала, а све ће пратити надлежна комисија, коју ће именовати градоначелник, с којим ће сваки корисник посебно потписати уговоре.

Право на субвенције у Требињу могу остварити сва ђеца палих бораца која у посљедњих годину дана живе у овом граду, уз услов да су регистровали ђелатност или су за њу покренули поступак, или су се, пак, обавезали да ће то учинити док не добију средства, а могуће је да субвенције оствари и више лица удруживањем у заједнички бизнис.

Обавезе корисника ових субвенција ће бити да плаћају порезе и доприносе, а ако то не раде, или не буду адекватно користили средства, све што им је уплаћено мораће да врате, о чему ће бригу водити надлежна градска комисија.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: