Muzej Hercegovine: Otvaranje 37. izložbe likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja centra Kembridž | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Muzej Hercegovine: Otvaranje 37. izložbe likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja centra Kembridž

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.06.2022.

U subotu, 11. juna u 18.00 časova u Muzeju Hercegovine u Trebinju biće upriličeno otvaranje 37. izložbe likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja centra Kembridž.

Centar Kembridž je osnovan 2004. godine i djeluje na području Istočne Hercegovine, a u saradnji sa Kembridž Centrom Banja Luka. Primarna djelatnost Centra je učenje stranih jezika. U sklopu Centra već osamnaest godina djeluje Škola slikanja i crtanja. Za ovo vrijeme kroz školu je prošlo više stotina polaznika, a izloženo je više od hiljadu radova. Polaznici škole su uzrasta od 6 do 18 godina.

Ove godine biće izložena djela mladih umjetnika iz Trebinja, Bileće i Berkovića. Na njihovim radovima tematika je raznolika (portreti, mrtve prirode, pejsaži, slobodne kompozicije), kao i način izražavanja. Tehnike koje su zastupljene su crteži olovkom i tušem, ali i slikarske tehnike tempera, akril i ulje na platnu.

Školu vode profesori Jelena Uljarević za Bileću i Sandra Cumbo za Trebinje, pod rukovodstvom direktorke Centra Kembridž, gospođe Vere Milošević.

Takođe, u okviru izložbe biće i održana radionica ,,Mašta stvara obojena čuda" kojom ćemo završiti ovu sezonu muzejskih radionica. Radionica će se održati u 16.30 časova.

Prijave za radionicu su moguće na broj telefona 059 271 060, e-mail [email protected] ili putem naše Fejsbuk i Instagram stranice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: