Borbe u Sjeverodonjecku i Slavjansku, najavljeni humanitarni koridori za civile iz "Azota" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Borbe u Sjeverodonjecku i Slavjansku, najavljeni humanitarni koridori za civile iz "Azota"

Izvor: RTS | Datum:15.06.2022.

Sto dvanaesti dan rata u Ukrajini. Glavne borbe vode se u području Sjeverodonjecka i Slavjanska. Ukrajinci tvrde da se još oko 500 civila krije u hemijskoj fabrici "Azot". Rusko Ministarstvo najavilo je za danas otvaranje humanitarnog koridora za evakuaciju civile iz te fabrike.

Glavne borbe vode se u području Sjeverodonjecka i Slavjanska. Ukrajinci, koji još pružaju otpor, priznaju da Rusi kontrolišu veći dio Sjeverodonjecka. Optužuju ih da su uništavanjem sva tri mosta prekinuli puteve evakuacije iz tog strateški važnog grada. 

Ukrajinci tvrde da se još oko 500 civila krije u hemijskoj fabrici "Azot". Rusko Ministarstvo najavilo je za danas otvaranje humanitarnog koridora za civile iz te fabrike i pozvala ukrajinske snage da danas polože oružje.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponavalja da njegova vojska ima dovoljno municije i oružja, ali da im je preko potrebno više oružja dugog dometa. Na listi zahteva nalazi se - 1.000 haubica, 500 tenkova, 300 višecevnih raketnih sistema, 2.000 oklopnih vozila i 1.000 dronova.

Turska je saopštila da je spremna da blokira prijem Švedske i Finske u članstvo u NATO-u na duže od godinu dana ukoliko ne dobije zadovoljavajuće garancije da su dve nordijske zemlje spremne da reše pitanje podrške kurdskim grupama koje Ankara smatra terorističkim organizacijama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: