Dodik: Uvođenje sankcija Rusiji bio bi pravi apsurd i nezamisliv presedan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik: Uvođenje sankcija Rusiji bio bi pravi apsurd i nezamisliv presedan

Izvor: Rejting.info | Datum:17.06.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nije i neće uvesti sankcije Rusiji jer bi to bio “pravi apsurd i apsolutno nezamisliv presedan u svijetu”, budući da je Rusija garant implementacije Dejtonskog sporazuma.

Dodik je rekao za RIA “Novosti” da je za uvođenje sankcija potreban konsenzus u rukovodstvu zemlje, a Republika Srpska se protivi sankcijama.


“BiH nije uvela sankcije Rusiji. Ova odluka treba da bude donijeta na nivou Predsjedništva BiH, koji se sastoji od tri člana, od kojih sam jedan ja. A da bi se donijela odluka, mora da postoji konsenzus, odluka mora da se donese jednoglasno, što se neće desiti”, istakao je Dodik.

On je dodao da je Republika Srpska, čiji je on predstavnik, protiv uvođenja sankcija Rusiji, tako da one neće biti uvedene.

On je napomenuo da “na formalno-pravnom nivou sankcije Rusiji nisu usvojene, a to što neki govore o tome ne znači da je to zapravo tako”.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: