ПУ Требиње: Заштитимо имовину у вријеме годишњих одмора | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

ПУ Требиње: Заштитимо имовину у вријеме годишњих одмора

Извор: radio Trebinje | Датум:22.06.2022.

Полицијска управа Требиње апелује на грађане да, имајући у виду да је почела сезона годишњих одмора, предузму одговарајуће мјере како би се заштитили од насилних упада у станове и крађе имовине.

С обзиром да су љетни мјесеци већ наступили, вријеме када већина грађана одлази из својих домова, ради кориштења годишњег одмора, и када се стварају услови за вршење провала у станове, желимо да скренемо пажњу да свако од вас, на одређен начин, може да учествује у спречавању таквих активности криминогених лица.

Неке од мјера које грађани могу предузети су: да обавијесте особу од повјерења (комшије, рођаке) да одлазе на годишњи одмор, како би та особа могла да с времена на вријеме провјери да ли се неко непознат креће у близини; да све своје вриједности (накит, новац) предају некоме на чување; да не остављају ролетне скроз спуштене с обзиром да је то знак да је стан/кућа напуштена, да породичне фотографије са одмора и тзв. «тагове» не постављају на друштвеним мрежама и платформама док се не врате кући и слично.

Ово су само неки од савјета којих би се требало придржавати јер спречавање вршења кривичних дјела је одговорност свих, те уколико знате да су вам комшије одсутне, а у њиховом стану/кући чујете изненадну буку, позовите полицију на бесплатан број телефона „122“ и на тај начин подигните бебједност у заједници.

Полицијска управа Требиње ће током сезоне годишњих одмора појачати присуство полицијских службеника на терену, интензивирати сарадњу са локалном заједницом, а грађани се позивају да активно учествују, пружајући безбједносно занимљиве и корисне информације, како би се одржала стабилна безбједносна ситуација и јачање повјерења између грађана и полиције.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: