Slovenac pješači do Istanbula, u Trebinju napunio baterije za nastavak putovanja (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Slovenac pješači do Istanbula, u Trebinju napunio baterije za nastavak putovanja (FOTO)

Izvor: Herceg RTV | Datum:22.06.2022.

Metod Marolt iz Slovenije je na svom pješačenju do Istanbula danas odmarao u Trebinju. Za našu televiziju kaže da je uživao i odmorio se u našem gradu i već sutra nastavlja svoje putovanje, a do cilja ga dijeli još oko 1 200 km.

“Trebinje je prelijep grad. Puno mi se svidio grad, ali i ljudi ovde. Odmarao sam čitav dan i osjećam se odlično za nastak putovanja”, podijelio je sa nama, na početku razgovora, ovaj hrabri planinar kojem je želja da pješke obiđe Balkan.

Na putovanje je iz Slovenije krenuo 23. maja.

“Dnevno pređem od 20 do 25 km. Pješačio sam, prethodne četiri nedjelje, uglavnom uz more i preko planine Velebita do Dubrovnika”, kazao nam je Metod i dodao da sutra nastavlja putovanje prema Crnoj Gori.

“Ujutru rano krećem prema Nikšiću, Žabljaku i Durmitoru, a onda mi je plan da preko Srbije i Bugarske stignem i do Istanbula”, pojasnio nam je planinar i dodao da prilikom putovanja nekada spava i u šatoru i sam sebi sprema hranu ukoliko se nalazi između gradova.

Kako kaže pretpostavlja da ga od planiranog odredišta dijele još dva mjeseca aktivnog hodanja, a prema planu njegova mršuta bi na kraju trebla da iznosi oko 1 850km što je i najduže pješečenje za njega.

Ranije je 2002.godine, kako nam je rekao, biciklom išao iz Slovenije do Nepala, što je oko 10 000km, i to putovanje mu je trajalo 10 mjeseci.

Poželjeli smo mu srećan nastavak putovanja i da zdrav i zadovoljan dođe do planiranog cilja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: