Najava: Poklon djece s Kosova Trebinju – Vidovdanski koncert pjevačke grupe ``Kamenički biseri`` | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najava: Poklon djece s Kosova Trebinju – Vidovdanski koncert pjevačke grupe ``Kamenički biseri``

Autor: Novinar Herceg | Datum:23.06.2022.

U nedelju, 26. 6. 2022. godine, s početkom u 19.30 časova, u bašti Platani u Trebinju, biće upriličen Vidovdanski koncert pjevačke grupe „Kamenički biseri“, u čijem sastavu su djeca s Kosova i Metohije koja u okviru tradicionalne posjete Trebinju borave u domovima svojih trebinjskih vršnjaka.

Gradska amaterska pjevačka grupa „Kamenički biseri“ nastala je u decembru 2021. godine u srcu multietničke Kosovske Kamenice na Kosovu i Metohiji. Cilj osnivanja i postojanja grupe je da se sačuva nematerijalna kulturna baština južne srpske pokrajine i to na jedan poseban način – pjesmom, igrom, izradom tradicionalnih odjevnih predmeta, kao i očuvanjem starih zanata.

Grupu čine mladi od 12 do 18 godina, a okupljaju ih profesori – Jadranka Vasić, rukovodilac, i Nikolija Bogdanović, dirigent. Grupa je do sada imala zapažene nastupe u zemlji i u inostranstvu gdje je promovisala i svoju etno-radionicu za izradu odjevnih predmeta u kojima i nastupa.

Pjevačka grupa će se trebinjskoj publici predstaviti bogatim repertoarom, a osim himni Republike Srpske i Srbije pjevaće nam tradicionalne kosovske pjesme.

Na kraju programa, u znak zahvalnosti, biće uručene zahvalnice trebinjskim porodicama za gostoprimstvo prema kosovskoj djeci, kao i predstavnicima škola i Gradske uprave Trebinje.

Pozivamo vas da svojim prisustvom ukažemo podršku djeci s Kosova, a posebno mladim i talentovanim izvođačima iz grupe „Kamenički biseri“.

 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: