Amidžić: Ugroženim subvencionisati račune za struju i grijanje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Amidžić: Ugroženim subvencionisati račune za struju i grijanje

Izvor: RTRS | Datum:23.06.2022.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković neće prekršiti zakon ako sprovede odluku Skupštine grada o subvencionisanju računa za struju i grijanje ugroženim kategorijama stanovništva, ali hoće ukoliko se o nju ogluši, rekao je odbornik SNSD-a u banjalučkoj Skupštini Srđan Amidžić.
 

Amidžić je naglasio da su prethodne gradske administracije u više navrata subvencionisale račune za struju i grijanje ugroženim kategorijama, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

- Tvrdnje gradonačelnika da to sada zakonski nije moguće izvesti su ili namjerno neistinite, ili on nije informisan - rekao je Amidžić.

On je istakao da su prema istom principu osnovci dobili besplatne udžbenike tako da ne postoje zakonska ograničenja da se penzionerima pomogne pri plaćanju računa za električnu energiju u iznosu od 100 KM.

Amidžić je naglasio da je najbolji primjer grad Gradiška, gdje se subvencioniše račun za vodu socijalno ugroženima.

Udruženja penzionera grada Banjaluka saopštilo je juče da je amandman da se u gradskom budžetu za ovu godinu penzionerima subvencioniše plaćanje električne energije usvojen na inicijativu skupštinske većine, a da ga gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije ispoštovao.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: