Sedmica stradanja popovopoljskih Srba: Porodice stradalnika u tuzi i sjećanju obilježavaju godišnjice stradanja svojih predaka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sedmica stradanja popovopoljskih Srba: Porodice stradalnika u tuzi i sjećanju obilježavaju godišnjice stradanja svojih predaka

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.06.2022.

Ove godine, krajem juna, navršava se 81 godinu od stradanja Srba iz Popovog polja. Kao i prethodnih godina, „Sedmica stradanja Srba Popovog polja„ započinje porodičnim obilascima u miru, tuzi i tišini, uz paljenje svijeća na godišnjicu stradanja na stratištu Ržani do.

Od 23. juna, od prve noći stradanja preko stotinu Srba iz Popovog Polja, pa do kraja mjeseca, porodice obilaze mjesto njihovog stradanja i mjesto njihovog vječnog mira u Spomen kosturnici u Veličanima.

Jamu Jagodnjaču na Ržanom dolu, ustaše Hrvati i komšije su punili živim i masakriranim Srbima skoro dva mjeseca, počevši od 23. juna, a broj od 200 stradalih dostignut je u prvoj sedmici – dan dva po Vidovdanu te kobne 1941. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: