Turističke organizacije Kikinde i Zrenjanina predstavile svoju ponudu u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Turističke organizacije Kikinde i Zrenjanina predstavile svoju ponudu u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.06.2022.

Turističke organizacije Kikinde i Zrenjanina predstavile svoju ponudu u Trebinju

 

 

U ulici Jovana Dučića u Trebinju danas su turističke organizacije Kikinde i Zrenjanina u okviru promo-aktivnosti „Veliki banatski šor“ Trebinjcima predstavile svoju turističku ponudu.

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da u narednom periodu planiraju da saradnju sa Turističkim organizacijama Kikinde i Zrenjanina podignu na još viši nivo.

 

„U oblasti poljoprivrede mi nemamo velike površine, ali imamo kvalitetne proizvode i želimo da razmijenimo iskustva i da povećamo površine koje su trenutno neobrađene i kako da plasiramo još više naših proizvoda na tržišta van Republike Srpske“, rekao je Ćurić.

 

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković kazao je da Grad Trebinje i Grad Zrenjanin već dugi niz godina imaju izuzetnu saradnju, te da je Turistička organizacija Kikinde po prvi put u našem gradu.

 

„Nama je cilj da uspostavimo kvalitetnu saradnju sa svim  lokalnim zajednicama sa kojima imamo dodirnih tačaka i gdje postoje slični prioriteti razvoja“, dodao je Bošković.

Predsjednik Skupštine grada Kikinde Mladen Bogdan kazao je da su na današnjem sastanku sa predstavnicima Gradske uprave razgovarali o više tema, ali na prvom mjestu o turizmu.

 

„Kao što je svima poznato, Trebinje je jedan od većih turističkih centara ne samo u regionu nego i šire i to je grad koji svima može pokazati kako bi trebao da se razvija turizam i kako bi trebalo privući ljude. Naš cilj je da pokažemo Trebinjcima da Kikinda ima dosta turističkog potencijala i da imaju šta da vide u našem gradu“, dodao je Bogdan.

 

Jaroslav Stevanov organizator za razvoj i promociju turističkih proizvoda grada Zrenjanina rekao je da su oni danas predstavili „Veliki banatski šor“ kako bi pokazali šta sve Banat ima.

 

„Banat ima tradiciju, arhitekturu i kulturu i sve ono lijepo što povezuje ova dva naša grada. Želimo da u budućnosti imamo još bolju saradnju i pozivamo vas da dođete na Dane piva od 9. do 14. avgusta“, kazao je Stevanov.

 

Ove dvije Turističke organizacije udružile su svoje kapacitete i turističke proizvode, sa ambicijom da turističku ponudu smjeste, metaforično u „Veliki banatski šor“, jer kada gosti dođu u ove banatske gradove i sela prvo što vide jesu široke ulice, a jedna od njih, u Kikindi, proglašena je za 24. najljepšu ulicu na svijetu.

 

 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: