Savez Srba u Rumuniji dodijelio Vidovdansku povelju predsjednici Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Savez Srba u Rumuniji dodijelio Vidovdansku povelju predsjednici Srpske

Izvor: RTRS | Datum:26.06.2022.

Savez Srba u Rumuniji sinoć je na svečanoj akademiji povodom Vidovdana dodijelio predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović Vidovdansku povelju za zasluge u afirmisanju srpskog naroda i njegovog nacionalnog identiteta na svesrpskim prostorima u Evropi i svijetu.

Ognjen Krstić, predsjednik Saveza Srba u Rumuniji izjavio je za RTRS da je predsjednica Republike Srpske, svojim radom i odnosom prema Srbima, te svemu što čini za Srbe iz Rumunije zaslužila ovo veliko priznanje.

 

- Godišnjom Vidovdanskom akademijom obilježen je značajan i duhovni i svetovni praznik Srba u Rumuniji. Povodom akademije, znamenitim Srbima i institucijama koji su zadužli srpski narod se dodjeljuju značajna i velika priznanja. Ovogodišnja slavodobitnica tog najvećeg priznanja Srba iz Rumunije jeste predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović - izjavio je Krstić.

 

Krstić kaže da Srbi iz Rumunije imaju dvije matice, jedna je Srbija, a druga Republika Srpska, te da to sa ponosom uvijek ističu.

 

On navodi da predsjednica Republike Srpske svojim radom opravdava ovo veliko priznanje.

 

Vidovdanska povelja Željki Cviijanović će biti naknadno uručena.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: