Cvijanović: Institucije Srpske vode računa o zdravstvenom sistemu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Cvijanović: Institucije Srpske vode računa o zdravstvenom sistemu

Izvor: rtrs | Datum:29.06.2022.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da institucije Republike Srpske vode računa o zdravstvenom sistemu, a dokaz je raelizacija značajnih projekata i izgradnja bolnica.
 
- Realizovali smo strateške projekte u zdravstvenom sistemu Srpske i sigurno je da će tako biti nastavljeno - rekla je Cvijanović u Banjaluci.

Ona je zahvalila zdravstvenim radnicima na predanom radu i u najtežim trenucima.

- Kada god se moramo obratiti našim zdravstvenim radnicima, onda shvatimo koliko je težak njihov posao i svaki radni dan. Onda se može zamisliti kako je bilo u pandemiji virusa korona - navela je Cvijanović.

Ona je istakla da je radi svega toga neophodno graditi objekte kakav je za pružanje zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti.

- U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske saniraćemo Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, predviđena je izgradnja medicinskog fakulteta i srednje medicinske škole što će biti ogroman resurs - navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će se nastaviti sa obrazovanjem kadrova u zdravstvenom sistemu, a rukovodstvo Srpske podržava aktivnosti UKC-a, u koji dolaze eminentni svjetski stručnjaci.

- Institucije Srpske podržavaju UKC i sve zdravstvene radnike u Srpskoj. Nećemo se zaustaviti i sigurno je da je Vlada pokazala da je sposobna da i u teškim vremenima obezbijedi sve što je neophodno za građane. Povećali smo plate i penzije i potrebno je stvarati bolje uslove za rad u privatnom sektoru - zaključila je Cvijanović nakon što je ozvaničen početak izgradnje objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelima od malignih bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: