Raspisan tender za bolnicu u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Raspisan tender za bolnicu u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.07.2022.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske raspisalo je juče tender za projektovanje, izgradnju i opremanje bolnice u Trebinju, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 128,5 miliona KM sa PDV-om.

 

Bolnica će se graditi po principu „ključ u ruke“, a zainteresovane firme ponude mogu dostavaljati do 15. avgusta.

 

Vlada Srpske radove planira platiti u najmanje 48 jednakih mjesečnih rata, a tenderom se traže fiksne cijene, odnosno one se neće moći mijenjati tokom perioda važenja ugovora.

 

Od ponuđača se, osim iskustva u gradnji bolnica, klinika, instituta ili drugih objekata visokogradnje, traži i da su u zadnje tri godine imali barem jedan ugovor vrijedan 40 miliona KM bez PDV-a, da su u zadnje tri godine izveli makar jedan objekat površine 15.000 kvadrata u ovoj oblasti, da imaju najmanje dva građevinska inženjera sa iskustvom na pozicijama rukovodilaca projekta i sa iskustvom u izvođenju ovakvih projekata.

 

Pri odabiru najpovoljnije ponude najviše će se gledati cijena, ali će ocjena ponude zavisiti i od roka završetka radova, načina plaćanja i garancije na izvedene radove.

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je ranije da će gradnja nove bolnice u Trebinju početi u septembru. Bolnica će imati 223 kreveta, dijagnostički blok, poliklinički blok, stacionari i slično.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: