Vuk Janković drugi na balkanskoj matematičkoj olimpijadi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vuk Janković drugi na balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Izvor: radio Trebinje | Datum:04.07.2022.

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Vuk Janković osvojio je srebrnu medalju na 26. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana proteklog vikenda u Sarajevu.

Vuk je ostvario izvanredan rezultat, osvojivši 30 od mogućih 40 bodova i najbolji je plasirani BiH predstavnik.

Vuk sa ponosom kaže da je osvojio srebro za svoj grad i državu.

„Jedno od najljepših iskustava u mom životu, kako zbog rezultata, tako i zbog ljudi koje sam upoznao na olimpijadi. Zadaci su bili teški, to je najviši nivo na kome sam se takmičio. Zadovoljan sam kako sam ih uradio i mislim da sam dao svoj maksimum“, naveo je Janković.

On je izrazio veliku zahvalnost svima koji su mu pomogli da ostvari ovaj veliki uspjeh.

“Ovaj uspjeh nije samo moj. Hvala svima na razumjevanju, pomaganju i podsticanju. Veliko hvala mojoj mentorki - nastavnici matematike Slađani Karadžić, nastavniku fizike Dobroslavu Slijepčeviću, razrednoj nastavnici Svjetlani Savić, direktoru škole Aleksandaru Vukanoviću, prvom učitelju Danilu Žarkoviću i školskim drugovima“, istakao je Janković.

Na 26. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Sarajevu učestvovalo je više od 100 učenika osmog i devetog razreda iz 18 država iz Evrope i svijeta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: