Parežanin hiruški precizno o Vukanoviću – NEĆEŠ NIKADA USPJETI | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Parežanin hiruški precizno o Vukanoviću – NEĆEŠ NIKADA USPJETI

Izvor: Faktormagazin.ba | Datum:09.07.2022.

Bivši prvi saborac Nebojše Vukanovića, Vidomir Parežanin analiziirao je opoziciju u Republici Srpskoj. Do detalja je rekao sve što misli o svom drugu i saborcu Vukanoviću.


Otrkio je da je Nebojša Vukanović još prije dvije godine otkrio da želi da bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.


„Ukoliko je Nebojša Vukanović hteo kandidaturu, a znam sasvim pouzdano da jeste, morao je intenzivno raditi na razvoju sopstvene infrastrukture, koja se tek od skora počela nekako stvarati, ali je u odnosu na SDS-vu minorna. Pre skoro 2 godine sam mu rekao, kada mi je saopštio da želi da bude kandidat opozicije za srpskog člana predsedništva BiH, da je to ozbiljan „projekat“ i da treba raditi u svemu drugačije nego do tada. Naravno da me nije poslušao, ni dan danas ne razume da u politici neformalne liste „čudno strukturirane“ nisu dugog veka. U našem političkom prostoru birači se ne identifikuju toliko sa političarima koliko sa političkim organizacijama, jer snaga neke politike je neuporedivo viša u snazi političke organizacije, nego u pojedincu. Svakako najviše u ideologiji, a Vukanovićev pokret je za sada još uvek bez jasne ideologije.Tačno je da narod daje glasove, ali ih prikuplja stranačka infrastruktura. Kome to nije jasno, ne treba da se bavi politikom.“ Napisao je Parežanin.


Tvrdi da je Vukanoviću ukazivao da ga SDS neće nikada iskreno podržati niti bilo koja druga opozciona strnaka. Upozorio je Vukanovića na ono što se i vidi u javnosti. Pokret za pravdu i red je društvo jenog lica.


„Članovi pokreta za pravdu i red bi trebali (to sam stalno naglašavao kada sam bio u pokretu) ozbiljno da se zapitaju, zašto u javnosti se niko iz pokreta ne prepoznaje osim Vukanovića i zašto je Vukanović jedina i 100% pesronifikacija pokreta. Zašto “spartanci” kako ih Vukanović naziva se nigde ne vide, osim ponegde i po koji od njih i to na lokalnom nivou. Prema mome mišljenju razlozi svakako leže u koncepciji organizacije pokreta iako to objektivno Nebojša Vukanović teško da može blagovremeno razumeti.“ Kaže Parežanin.


Dometi Nebojše Vukanovića su ograniičeni, hiruški precizno analizira Parežanin jer se racionlana politika nigđe ne vodi na način kako to zagovara Vukanović. Zaključuje kako je Vukanović premlad da bude kandidat za člana Predsjendištva BiH. Da je SDS kandidovao bilo koga izvan stranke, bilo bi to, bez ikakve dileme, samoubistvo posle racionalnog razmišljanja i planiranja, sa trajnim nepopravljivim posledicama.


„Nebojša Vukanović bi napokon trebao da zna, kao što sam već napisao, da nije očekivano, pogotovu nije normalno, da od celog Pokreta za pravdu i red, birači, manje više, prepoznaju samo njega. Takođe bi trebao da zna, da popularnost nekog političara ne podrazumeva istovremeno usaglašenost nečijih uverenja sa razlozima za verovanje, a nečijih postupaka sa razlozima za delovanje, u donošenju političkih odluka. Još više bi trebao da zna da u politici treba ići znatno više sa razumom i pragmatizmom nego sa emocijama.“ između ostalog napisao je Parežanin.


Vidomir Parežanin nedvano je isključen iz Pokreta jer je javno komentarisao tribinu dijela opozicije u Trebinju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: