Đoković: Hvala Srbijo, za ovakve trenutke vrijedi živjeti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đoković: Hvala Srbijo, za ovakve trenutke vrijedi živjeti

Izvor: RTRS | Datum:12.07.2022.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je pred više hiljada navijača okupljenih ispred balkona Starog dvora u Beogradu da je najponosniji kada se vrati kući i podijeli radost sa svojim narodom, istakavši da za ovake trenutke vrijedi živjeti, raditi i nastaviti igrati profesionalni tenis.
 

Đoković je, nakon intoniranja himne tokom dočeka organizovanog nakon nove, sedme titule na Vimbldonu, više puta ponovio da mu ovakvi događaji i trenuci znače možda i više od uspjeha koje je postigao i trofeja koje je osvojio.

On je naglasio da je juče, dok je davao intervjue za američku televiziju pokušavao da objasni šta je to srpski inat, ali da nema riječi koja to prevodi na engleski jezik.

- To je otprilike nešto što simboliše i označava duh našeg nebeskog naroda, koji u svim sferama života istraje i pokazuje srce i volju kad je najteže. Takva je naša sudbina, da uvijek prođemo trnovit put. Ali uvijek kažemo, ko zna zašto je to dobro - istakao je Đoković.

On je dodao da na kraju svakog tunela postoji svjetlo.

- Vi ste to svjetlo - poručio je Đoković navijačima ispred Starog dvora.

On je podsjetio da je imao privilegiju da bude na ovom balkonu i sa Dejvis kup reprezentacijom, i sa reprezentativcima Jelenom Janković i Anom Ivanović.

- Jedan veliki aplauz za njih. Janko Tipsarević, Viktor Troicki, to su šampioni našeg sporta, koji nije imao tradiciju donedavno u našoj zemlji - rekao je Đoković.

On je istakao da su Slobodan Boba Živojinović i Monika Seleš trasirali put.

- Bilo je teško za vrijeme devedestih, nama i najmanje koliko su se ljudi mučili u različitim dijelovima života, ali u tih 10-15 godina su stasavali teniseri, to nas je ojačalo i dalo dodatni podstrek. Zato se ovdje danas nalazim, upravo taj neki srpski inat, ta volja za životom, pobedom... - rekao je Đoković.

On je zahvalio svim okupljenima večeras, naglasivši da će ove trenutke, kada radost dijeli sa navijačima, nositi u srcu do kraja života.

Novaku su se na balkonu pridružili i članovi njegove porodice, a dok je on potpisivao i bacao loptice navijačima, majka Dijana je povela navijanje.

Đokovića su dočekali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: