Ćurić: Sredstva za početak izgradnje nove bolnice planirana za ovu godinu, sutrašnja Skupština će pokazati i odgovornost odbornika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Sredstva za početak izgradnje nove bolnice planirana za ovu godinu, sutrašnja Skupština će pokazati i odgovornost odbornika

Izvor: Herceg RTV | Datum:14.07.2022.

U Trebinju će sutra biti održana 13. redovna sjednica Skupštine grada. Među najvažnijim je prijedlog odluke o prostornom planu grada Trebinja.

Gostujući u našem jutarnjem program prvi čovjek Trebinja je rekao da je Dokument prostornog plana veoma važan za grad Trebinje, a ovom prilikom Ćurić je komentarisao i navode da Grad želi da oduzme nekim ljudima zemljište zbog izgradnje nove bolnice.

“Jedan kvadrat zemlje za koji se dokaže da je neko drugi vlasnik, tu je uobičajena praksa, ili lokalna zajednica ili država, u zavisnosti čiji je projekat, će obeštetiti te ljude”, bio je jasan Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja je odgovarajući na pitanje novinara rekao da bi izgradnja nove bolnice trebala biti započeta u ovoj godini.

“Vlada Republike Srpske i nadležno ministarstvo su predvidila da se ove godine krene sa realizacijom tog projekta”, istakao je prvi čovjek Trebinja i dodao da ćemo vidjeti već sutra na sjednici Skupštine koliko će biti odgovorni odbornici i koliko će moći pristupiti tom da dođe do realizacije.

“ Ima se budžet za ovu godinu, sredstva su planirana u ovoj godini koja su dovoljna da se započne taj projekat. U planu je zamišljeno da se uporedo radi i projektna dokumentacija i izvođač. Već je određen projekat koji nam, na neki način, govori da imamo sliku kako to treba da izgleda”, podsjetio je gradonačelnik Trebinja.

Ćurić je naglasio da očekuje podršku, te da je uvijek ispred interesa pojedinca opšti interes, ponavljajući da ipak, ako se dokaže da neko na tom zemljištu ima vlasništvo, biće obeštećen.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: