TREBINJSKIM BRDIMA ODJEKIVALA PJESMA – Do sela asfaltnim putevima, sljedeći korak vodosnabdijevanje /FOTO/ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TREBINJSKIM BRDIMA ODJEKIVALA PJESMA – Do sela asfaltnim putevima, sljedeći korak vodosnabdijevanje /FOTO/

Izvor: Rejting.info | Datum:14.07.2022.

Do svakog trebinjskog sela, crkve i groblja mora stići asfalt, ali i biti riješen problem snabdijevanja električnom energijom i vodom,  jer se sve više vraćamo našim korijenima i tamo odakle smo potekli, poručili su danas čelni ljudi grada Trebinja na svečanosti upriličenoj povodom asfaltiranja makadamskog puta prema selima Trebinjskih brda.

U selu Zagora okupilo se više stotina mještana ovog i susjednih sela, Trebinja i drugih hercegovačkih opština da bi zajedno proslavili realizaciju ovog velikog projekta, ali i drugih najavaljenih.

Projekat sanacije puta započeo je nekadašnji gradonačelnik Trebinja  Dobroslav Ćuk, nekoliko godina kasnije sa iste pozicije  nastavio  Luka Petrović koji i potiče iz sela Zagora, a završava aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić.

Zbog njihovog doprinosa razvoju seoskih domaćinstava na ovom području  dobili su  zahvalnice od Crkvenih odbora sele  Zagori  i  Vlasače, ali priznanja svih mještana.


Ćurić je rekao da je među prioritetima Grada Trebinja razvoj seoskih područja, te da se stvore što bolji uslovi da oni koji žele mogu da se vrate na svoja ognjišta.

“Ne smijemo da zaboravimo svoje korijene, ko su nam  preci, ko smo mi i šta smo danas.Ova gradska vlast je odlučna da do svakog groblja i crkve dovede asfalt, jer to dugujemo kako svojim precima tako i potomcima”, poručio je Ćurić.

Luka Petrović, jedan od domaćina današnjeg okupljanja je istakao da uz asfalt i “sijalica” konačno stigla  do najudaljenijeg sela i da je zasvijetlila i  najudaljenija kuća na Trebinjskim brdima, a da će sljedeći korak biti da mještani dobiju vodu.

“Srećan sam što nas okupljaju zajednički rad i  uspjesi što nas motiviše da još jačim intenzitetom nastavimo uspješno da relizujemo sve započete projekte i hrabro ulazimo u nove”, rekao je Petrović .

Svečanosti su prisustvovali i poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i kineski partneri na izgradnji velikih energetskih projekata.

Priređen je i bogat kulturno-umjetnički program.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: