Kovačević: Zabrana posjete Jasenovcu - ponovljeni zločin | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kovačević: Zabrana posjete Jasenovcu - ponovljeni zločin

Izvor: RTRS | Datum:18.07.2022.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da je odluka Vlade Hrvatske da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani posjetu Jasenovcu sramna, skandalozna i da predstavlja ponovljeni zločin.


 

Kovačević je istakao da anticivilizacijska, antiljudska i antidemokratska odluka o zabrani srpskom predsjedniku da posjeti najveće srpsko stratište i oda poštu srpskim žrtvama predstavlja zločin u kontinuitetu.

On je podsjetio da je prije pola godine bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustvovao komemorativnom događaju u Vukovaru i da su, s obzirom na to da je osumnjičen za brojne ratne zločine protiv Hrvata u BiH, bila brojna reagovanja iz BiH od Hrvata prema hrvatskoj Vladi, koja je tada saopštila da ga niko nije zvao i da je došao potpuno nenajavljeno u Vukovar.

Kovačević je za beogradsku TV Prva rekao da ostali mogu da dolaze i najavljeni i nenajavljeni, a srpski predsjednik, Srbi, ne mogu ni najavljeni, ni nenajavljeni u Jasenovac koji je najveće stratište srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

- Potpuno smo svjesni da današnja Hrvatska nije ona Nezavisna Država Hrvatska /NDH/ koja je počinila genocid nad srpskim narodom, ali bi današnja Hrvatska trebala da iskoristi svaku priliku da dokaže da to nije ta Hrvatska, a ovu priliku juče su definitivno propustili - rekao je Kovačević.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je juče da privatno posjeti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatske vlasti nisu mu dozvolile ulazak u zemlju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: