OK fest posjetilo 30.000 mladih | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

OK fest posjetilo 30.000 mladih

Izvor: RTRS | Datum:18.07.2022.

Na Tjentištu je rano jutros završen osmi "Nektar OK fest", koji je za tri dana posjetilo oko 30.000 mladih iz regiona, Evrope i svijeta.
 

Posljednjeg dana publika je na glavnoj bini uživala u nastupima "Zostera", "Psihomodo popa", "Sarsa" i Kirila Džajkovskog.

- Ovo je kao neki Vudstok ovdje na Balkanu, i super je, sve je zeleno i svi su veseli - poručio je Davor Gobac iz "Psihomodo popa".

Frontmen "Sarsa" Žarko Kovačević rekao je da na ovom festivalu sviraju od samih početaka pa do trenutka kada je postao regionalna atrakcija.

- Ispratili smo svaki korak rasta ovog festivala - rekao je Kovačević.

Na bini u kampu, publika se prethodno zagrijala uz "Mort" i Vojka V.

Direktor "Nektar OK festa" Dubravko Suvara kaže da je ovo bila organizaciono i po svemu najuspješnija godina.

- Potencijal događaja je takav da bi mogao da ima dvostruko više posjetilaca da postoje smještajni kapaciteti i da je bolja prateća infrastruktura. Sve u svemu, poslali smo lijepu poruku regionu da na Tjentištu u Foči postoji respektabilan festival koji promoviše turističke potencijale Nacionalnog parka "Sutjeska" i kompletne Foče - rekao je Suvara.

On je naveo da su svi turistički kapaciteti na području Foče i Gacka bili popunjeni, te da će se organizatori truditi da u narednom periodu rade još više da sljedeće izdanje bude kvalitetnije i da infrastrukturu Nacionalnog parka podignu na viši nivo.

Suvara je poručio da "OK fest" ima namjeru da se uvrsti na mapu ozbiljnih evropskih festivala, sa više stranih izvođača i posjetilaca, za šta je potrebna veća podrška lokalne zajednice i republičkih institucija.

Tokom tri festivalska dana posjetioci su imali priliku da uživaju uz koncerte, promocije knjiga, filmske projekcije, rafting na Tari, planinarske šetnje i posjete nekim od najljepših vidikovaca u Nacionalnom parku "Sutjeska".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: