U trebinjskoj Bolnici nema hospitalizovanih kovid oboljelih lica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U trebinjskoj Bolnici nema hospitalizovanih kovid oboljelih lica

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.07.2022.

I pored porasta broja novozaraženih, u Bolnici Trebinje trenutno nema hospitalizovanih kovid oboljelih lica.

„U pripremi je dnevna bolnica u naselju Hrupjela, za pacijente sa blažim oblikom bolesti, kao i naše staro kovid odjeljenje u Bolnici, u slučaju potrebe za hospitalizacijom naših sugrađana“, potvrdila je za Radio Trebinje Nikolina Jelić, portparol ove zdravstvene ustanove.

Ona je pozvala sve naše sugrađane da se ponašaju odgovorno, kako ne bismo ugrozili sopstveno i zdravlje drugih lica.

U Domu zdravlja Trebinje i dalje traje vakcinisanje zainteresovanih građana, uz prethodno zakazivanje, a na raspolaganju su kineska vakcina Sinofarm i Fajzer.

„Obavještavamo zainteresovane sugrađane da treba da se jave u našu Higijensko-epidemiološku službu, kako bi zakazali svoj termin za vakcinaciju“, navodi Radovan Todorović, pomoćnik direktora ove ustanove.

Vakcinacija je omogućena i u Regionalnom centru Instituta za javno zdravstvo Trebinje radnim danima, ali i subotom, od 9 do 12 časova, a građani mogu birati između Sinofarm ili Fajzer vakcine.

„Na savjetovanje, kao i na vakcinaciju, građani mogu doći bez naručivanja i najave. Ova akcija subotom je organizovana kako bise vakcinisali građani koji to žele, a nisu u mogućnosti tokom radne sedmice da izdvoje vrijeme zbog poslovnih ili nekih drugih obaveza. Takođe, građani ovom prilikom mogu dobiti odgovore na sva pitanja vezana za vakcinaciju protiv COVID-19“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici Instituta.

Podsjetimo, za protekla 24 časa kod 19 lica iz Trebinja potvrđena je infekcija virusom korona.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: