Projekat ''Zajedno do posla'': Ugovori za još 25 demobilisanih boraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Projekat ''Zajedno do posla'': Ugovori za još 25 demobilisanih boraca

Izvor: radio Trebinje | Datum:22.07.2022.

U okviru projekta „Zajedno do posla“, danas u Trebinju, ugovor  kojim dobijaju po 10.000 KM za pokretanje djelatnosti potpisalo  je 25 demobilisanih boraca.

Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS je podsjetio da je prije mjesec dana potpisano dvadeset ugovora.

„48 pristiglih zahtjeva je bilo, a Vlada RS je uspjela da obezbijedi dodatna sredstva pa smo uspjeli da obuhvatimo sve demobilisane borce koji ispunjavaju uslove. Tri demobilisana borca nisu ispunila uslov, jer su koristila sredstva Zavoda za zapošljavanje u prethodnim godinama“, kazao je Vujičić i naveo da je ukupno kroz projekte zapošljavanja u Trebinju u ovoj godini zaposleno oko 200 radnika, a vrijednost sredstava plasiranih u Trebinju je 1 060 000 KM što je otprilike nešto više od deset odsto od ukupnog broja nezaposlenih u Trebinju.

„U Trebinju ima 2022 nezaposlena lica. Ako uporedimo taj broj sa prethodnom godinom, 15% je manje na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Trebinju, dok je šest odsto manje na nivou cijele Trebinjske filijale koja obuhvata područje od Foče do Trebinja“, naglasio je direktor Zavoda za zapošljavanje.

 

Slavenko Vukasović, jedan od dvadeset pet demobilisanih boraca koji su danas potpisali ugovor, zajedno sa kolegama pokreće Agenciju za aktivni turizam u Trebinju „Herc adventures“.

„U pitanju je planinarenje, kajak, biciklizam, odmor u šumama, foto safari... Mi se već kao biciklisti i planinari bavimo time nekih 15 godina i odlučili smo da konačno i registrujemo tu djelatnost jer Trebinje ima izuzetne potencijale za aktivni turizam“, kaže Vukasović i dodaje da će ovaj iznos itekako značiti ali da sredstva koja će uložiti u ovaj projekat su mnogo veća, što naravno, nikako ne umanjuje značaj dobijenog iznosa.

I za Dragana Milivojevića, ovaj iznos je dobrodošao.

„Do sada sam se bavio pčelarstvom iz hobija, pa se nadam da će mi ova sredstva značiti za ozbiljnije pokretanje posla, a koliko ću uspjeti, vidjećemo“, kaže Milivojević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: