Kusturić: Zbog požara na Blidinju izvršena 72 leta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kusturić: Zbog požara na Blidinju izvršena 72 leta

Izvor: Rtrs | Datum:23.07.2022.

Helikopterski servis Republike Srpske je na području Parka prirode Blidinje, za potrebe izviđanja i gašenja zahtjevnog požara, izvršio 72 leta i izbacio 57 tona vode, izjavio je direktor ovog servisa Boban Kusturić.

 

 

On je za Srnu rekao da je Helikopterski servis juče i prekjuče za te potrebe utrošio sedam časova i 40 minuta, a već jutros je angažovan na Tjentištu, gdje je juče prijavljen novi požar.

 

Kusturić je ukazao da požari, zbog visoke temperature vazduha i činjenice da su izbili na nepristupačnim terenima, zahtijevaju angažovanje i gašenje helikopterima.

 

On je naveo da je Helikopterski servis juče transportovao pacijenta iz Foče na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, što je 39. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

 

Riječ je o pacijentu u komi, čiji su inicijali P.J. /63/, sa dijagnozom novootkrivenog dijabetesa sa teškom dijabetičnom acidozom, insuficijencijom disanja, prikuljučenom na mehaničku ventilaciju.

 

On je napomenuo da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske uspijevaju da, uz izuzetna naprezanja i sa malim brojem helikoptera, izvršavaju veoma kompleksne zadatke.

 

- Broj helikoptera kojima raspolaže Helikopterski servis Srpske je trenutno nedovoljan da pružimo pomoć u gašenju požara na više lokaliteta istovremeno, iako smo svjesni da je neophodno odgovoriti svim zahtjevima zbog materijalnih i ekoloških šteta koje ovakvi požari mogu nanijeti - ukazao je Kusturić.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: