Погоршана епидемиолошка ситуација у Српској | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Погоршана епидемиолошка ситуација у Српској

Извор: RTRS | Датум:28.07.2022.

Због повећаног броја лица са акутним респираторним тегобама која се јављају у амбуланте породичне медицине и у Службу хитне медицинске помоћи, рад Дома здравља Бањалука биће реорганизован.

 

Епидемиолошка ситуација у Бањалуци је у погоршању, рекла је специјалиста епидемиологије у Дому здравља Весна Лучић Самарџија.

- Не користимо мјере заштите, не поштујемо физичку дистанцу и ово је резултат свега тога, уз биолошке промјене које су се десиле на вирусу - рекла је Самарџија.

Самарџија је препоручила ношење ФФП маски за све, посебно старије грађане који су имуно компромитовани.

- Примијетили смо да је повећано оболијевање код дјеце до пет година и да би за родитеље била препорука да дјецу доведу на вријеме на преглед - рекла је Самарџија.

Специјалиста породичне медицине у Дому здравља Бањалука Младен Шукало рекао је да се јављају пацијенти са блажом или средње тешком клиничком сликом ковид инфекције.

Шкало је истакао да су у Дому здравља обезбједили одвојене просторије и термине за преглед пацијената са акутним респираторним симптомима, те да се у случају погоршања клиничке слике преглед обавља без наручивања и чекања.

- Да би адекватно пружили здравствену заштиту у складу са потребама наших пацијената обезбиједили смо на нашим матичним локацијама гдје су грађани пријављени посебне одјеле за преглед како оних са респираторним проблемима тако и за остале - закључио је Шукало.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: