Podgorica: Uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Podgorica: Uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije

Izvor: RTRS | Datum:30.07.2022.

Crnogorska policija predala je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 12 osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i uhapsila službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija čiji su inicijali V.L.
 


Lisice    Foto: ilustracija


Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su prijavljena lica osumnjičena za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dok su lica R.Z. i M.V. osumnjičena i za teško ubistvo putem podstrekavanja.

- Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija V.L. uhapšen je, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih djela - navodi se u saopštenju.

Policija sumnja da je V.L. imao zadatak da pruži logističku podršku prilikom izvršenja krivičnog djela.

Iz crnogorske policije su rekli da se sumnja da su R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju s ciljem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela, a čiji članovi su postali ostali osumnjičeni.

U saopštenju se navodi da su s ciljem realizacije kriminalnog plana R.Z. i M.V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela na štetu lica suprotstavljene kriminalne organizacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: