Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima

Izvor: Rtrs | Datum:31.07.2022.

Na nekoliko graničnih prelaza bilježi se pojačan intenzitet saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 

 

Na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz zemlje.

 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta, a otvoren je granični prelaz Krstac /putni pravac Gacko-Nikšić/.

 

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova.

 

Velike gužve na graničnim prelazima u Srbiji zabilježene su i danas, pa vozači na prelazak srpsko-mađarske granice na Horgošu čekaju i po devet časova, dok se u Batrovcima, na granici sa Hrvatskom, čeka po sedam.

 

Nešto kraće se čeka na Preševu, gdje se vozači u prelasku granice između Srbije i Sjeverne Makedonije, u prosjeku zadržavaju po 90 minuta, prenosi RTS.

 

Zadržavanja na Gostunu, prelazu između Srbije i Crne Gore, traju do 30 minuta, a na Gradini, na izlazu iz Srbije prema Bugarskoj, do 40 minuta.

 

Procjenjuje se da će kroz Srbiju ovog vikenda proći oko 800.000 vozila.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: