Marija Pikić zablistala na crvenom tepihu: SFF je moj prvi festival, uvijek mu se rado vraćam | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Marija Pikić zablistala na crvenom tepihu: SFF je moj prvi festival, uvijek mu se rado vraćam

Izvor: Klix.ba | Datum:14.08.2022.

Otpočela je druga noć 28. izdanja Sarajevo Film Festival, a na crveni tepih polako su počele pristizati brojne slavne ličnosti. Jedna od njih je talentovana bh. glumica Marija Pikić koja je dio postave filma "Balada".

 

Marija je prošetala crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, privukavši veliku pažnju svojim izdanjem, a kako je istakla, ove godine odlučila je da "izađe iz svoje zone komfora".

 

Za posebnu prigodu odabrala je kreaciju Borisa Kargotića i ateljea Demode.

 

Govoreći o filmu koji je sa projekcijom u Narodnom pozorištu započeo večeras u 19 sati, Marija je rekla: "'Balada' je ustvari neka vrsta poveznice i osvrta na sve naše epske priče, narodne balade i suštine - koje su od davnih trenutaka pa sve do danas ostale nepromjenjive. Vrijeme se jeste promijenilo, ali se čovjek u njemu veoma malo promijenio", rekla je glumica.

 

Osvrnula se i na sam Sarajevo Film Festival za koji je, kako kaže, vežu mnoge lijepe uspomene. Jedna od njih je i nagrada koja joj je uručena za film "Djeca", također pod palicom rediteljice Aide Begić.

 

"SFF je moj prvi festival, obožavam ga i uvijek mu se rado vraćam. Tu sam dobila i svoju prvu veliku nagradu u životu, od koje je prošlo deset godina", zaključila je Marija i dodala kako u Sarajevu ima mnogo dragih kontakata i prijateljstava.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: