MOSTAR SPREMA DOČEK ZA LANU PUDAR: Poziv svima da dočekamo šampionku u subotu ispod Starog mosta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

MOSTAR SPREMA DOČEK ZA LANU PUDAR: Poziv svima da dočekamo šampionku u subotu ispod Starog mosta

Izvor: Top.portal | Datum:19.08.2022.

Sportski savez Grada Mostara u subotu veče na platou ispod Starog mosta organizuje doček za mladu Mostarku Lanu Pudar koja je u srijedu osvojila zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj pozvao je Mostarce da dođu u što većem broju i pozdrave mladu šampionku.

”Pozivamo što veći broj građana da dođu da se zahvalio Lani jer ona na najbolji mogući način afirmiše i Mostar i Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Kevelj za Top Portal.

On je naveo da program dočeka počinje u 19.45 časova na platou ispod Starog mosta gdje će se obratiti Lana Pudar.

Na dočeku će biti i gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji će tada i zvanično objaviti da se u Mostaru počinje graditi olimpijski bazen, te će najaviti raspisivanje tendera.

Na dočeku će, kako najavljuje Kevelj, biti i premijer Federacije Fadil Novalić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, te predstavnici institucija i kompanija koje su bile uz Lanu i njen tim u proteklom periodu.

”Na platou ispod Starog mosta biće upriličena obraćanja domaćina i zvanica i dodjela zahvalnica i plaketa ljudima koji su pomogli Lani Pudar i njenoj ekipi”, naveo je Kevelj.

On ističe kako je velika stvar i što počinje gradnja olimpijskog bazena.

”To je gotova stvar, sredstva su obezbjeđena u budžetu Vlade Federacije, implementacija će krenuti uskoro”, dodaje Kevelj.

Mlada Mostarka Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje je održano u Rimu.

Nakon nastupa u disciplinama 50 i 100 metara delfin, nakon kojih je osvojila i evropsku bronzu, Pudar je danas nastupila i u finalnoj disciplini na ovom Evropskom prvenstvu i tu je zauzela spektakularno prvo mjesto.

Pudar je isplivala vrijeme 2:06.81 što je dovoljno za nevjerovatno prvo mjesto i najveći uspjeh karijere.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: