Počinju Dani Trebišnjice: Uz trku lađama i skokove, ove godine i takmičenje u trebinjskoj slagi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinju Dani Trebišnjice: Uz trku lađama i skokove, ove godine i takmičenje u trebinjskoj slagi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.08.2022.

Počinju Dani Trebišnjice: Uz trku lađama i skokove, ove godine i takmičenje u trebinjskoj slagi

 

 

Ovogodišnji „Dani Trebišnjice“ biće održani u nedjelju, 21. avgusta, a osim tradicionalnih skokova sa Kamenog mosta i trke lađama, biće priređeno i takmičenje u trebinjskoj slagi.

 

Program počinje u 16.00 časova trkom lađa u muškoj i ženskoj konkurenciji. U obje kategorije učestvovaće po pet takmičara, s tim da u jednoj lađi može da bude samo jedan takmičar.

 

Pobjednici trke u obje kategorije biće nagrađeni poklon bonovima.

 

Odmah nakon dodjele nagrada za najbrže u trci lađama, slijedi takmičenje u trebinjskoj slagi, gdje će se takmičiti timovi od po pet takmičara. Svaki tim koji se bude takmičio dobiće poklon bon.

 

Slaga će biti organizovana sa Kamenog mosta.

 

I na kraju, kao šlag na tortu, biće priređeni tradicionalni Skokovi sa Kamenog mosta i to u tri kruga – s tim da u prvom krugu učestvuju svi takmičari, a u drugom 10 prvoplasiranih iz prvog kruga i u trećem 7 prvoplasiranih učesnika iz drugo kruga.

 

Obezbijeđene su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto i to: za prvo mjesto novčana nagrada od 700,00 KM i diploma, za drugo mjesto novčana nagrada od 500,00 KM i diploma i za treće mjesto novčana nagrada od 350,00 KM i diploma.

 

Osim novčanih nagrada za prva tri mjesta, svaki skok, u sve tri serije, biće nagrađen sa po 50 KM.

 

Dodjela nagrada biće priređena po završetku trećeg kruga skokova.

 

Žiri za slagu i skokove čine tri člana. Predsjednik žirija je profesor Petar Čolović, a članovi su Želimir Popov-Magi i Dražen Šegrt.

 

Organizator manifestacije „Dani Trebišnjice“ je Turistička organizacija grada Trebinja uz podršku Grada Trebinja i Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/.

 

 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: