VJERU ZA VEČERU Mirko ili Mirho | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

VJERU ZA VEČERU Mirko ili Mirho

Izvor: Rejtin.info | Datum:21.08.2022.

Portal Banja Luka 24 č objavio je tekst pod ovim nazivom, u kojem nas uredništvo podjeća na zanimljive činjenice, koje prosječan građanin Srpske često zaboravlja. Tekst, bez izmjena, prenosimo u cjelini.

„Savjet ministara u kojem je Šarović bio zamjenik predsjedavajućeg, 2015. godine usvaja prijedlog Sporazuma sa Islamskom zajednicom kojom IZ dovodi u nadređen položaj u odnosu na druge vjerske zajednice, kao i vjernike. Šarović obećava Islamskoj zajednici restituciju vakufske imovine. Pored pet dana za vjerske praznike, muslimanima se daje pravo u privatnom i javnom sektoru da mogu izaći sa posla radi džume, kao i iftara i suhura sa ramazana. Sad zamislite situaciju da dođete na granicu, a policajac nije tu jer je otišao na džumu. Takođe, islamskim vjernicima se daje pravo da jednom godišnje odsustvuju radi odlaska na hadž, (što se ne daje pravoslavcima i katolicima iako i oni idu na hadž), ali i da na posao dolaze u odjeći u skladu sa vjerskim uvjerenjima, što znači da možemo imati policajce u hidžabu. Iako se SDS protivio ovom, Šarović je glasao za sporazum i time podržao islamizaciju BiH i narušavanje ravnopravnog odnosa prema pravoslavnoj i katoličkoj crkvi.“


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: