Počela akcija Policijske uprave –''Zaštitimo djecu u saobraćaju'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela akcija Policijske uprave –''Zaštitimo djecu u saobraćaju''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.08.2022.

Policijska uprava Trebinje će od danas do 23. septembra 2022. godine, da realizuje republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“. Početak školske godine, 1. septembar se smatra jednim od najrizičnijih dana kada govorimo o bezbjednosti saobraćaja. Osnovni cilj akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ je da se ukaže vozačima da je tokom mjeseca septembra, a i u ostatku školske godine neophodno učestvovati u saobraćaju sa dodatnom pažnjom.

„Ovogodišnja akcija je podjeljena u tri etape. Kroz prvu etapu koja će se realizovati do 31. avgusta policijski službenici će izvršiti obilazak škola, utvrditi rasporede nastave kako bi se moglo planirati prisustvo policijskih službenika u vrijeme odmora i pauza, kada je povećan broj djece na saobraćajnicama. Druga etapa će se realizovati u prvoj polovini septembra kada policijski službenici imaju zadatak da najmanje učesnike u saobraćaju edukuju kako pravilno i bezbjedno da učestvuju u saobraćaju. I treća etapa podrazumjeva kontinuirani obilazak škola u kritičnim vremenskim periodima, prisustvo policijskih službenika na onim saobraćajnicama koje zahtjevaju regulisanje saobraćaja kako bi se rizik učestvovanja pješaka u saobraćajnim nezgodama smanjio na minimum“, saopšteno je iz PU Trebinje.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i vremenskim uslovima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: