Uskoro nova gradska pijaca u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro nova gradska pijaca u Gacku

Izvor: Opština Gacko | Datum:26.08.2022.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković potpisao je  ugovor o izgradnji nove pijace u opštini Gacko. Projekat je povjeren preduzeću „Astra plan“ Brčko, a vrijednost ove investicije od značaja za opštinu iznosi oko 540 hiljada maraka.

Objekat će biti smješten u užem centru Gacka, u naselju Centar, ulica Njegoševa, u postojećem urbanom tkivu, te je prostor organizovan prema glavnim pješačkim komunikacijama i saobraćajnicama.

Prema namjeni, planirani objekat je komunalnog karaktera i služiće za potrebe zelene i robne pijace, za prodaju bilja, mlijeka i mliječnih proizvoda, meda, ribe i ostalih proizvoda.

Načelnik opštine Gacko, potvdio je da se projekat u potpunosti finansira iz budžetskih sredstava opštine Gacko.

„Postojeća pijaca egzistira više decenija i ne zadovoljava tehničke, ni sanitarne uslove. Ovim projektom rješavamo više pitanja, prije svega samu pijacu, ali i uređenje centra grada. U samoj blizini postojeće pijace nalazi se crkva, a u završnoj fazi su i radovi na popločanju gradskog trga“, rekao je Milinković.

Prema njegovim riječima, projekat podrazumijeva dio otvorenog i dio zatvorenog tipa, i savremene uslove za prodaju mliječnih i drugih poljoprivrednih proizvoda što je značajno za Gacko. Dodao je da je u pripremi projekat brendiranja gatačkog kajmaka.

Predstavnik izvođača „Astra plan“, Milorad Živković, istakao je da su slične projekte radili u Brčkom, Bijeljini, Novom Sadu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci.

„Veliko zadovoljstvo i čast je što smo dobili povjerenje opštine Gacko za ovako važan projekat. Obećavamo da će radovi biti izvedeni u roku i u skladu sa svim tehničkim normativima i propisima“, rekao je Živković.

Ukupna površina objekta iznosi oko 600 metara kvadratnih, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

Do konačne upotrebe predviđeno je i okolno uređenje pijace i parking prostor.

Modernim objektom do unaprijeđenog načina prodaje

Novim objektom pijace proizvođačima će biti omogućena stalna prodaja u skladu sa zahtjevima tržišta i uz poštovanje zdravstveno – higijenskih standarada za ovu oblast.

Prostor pijace biće natkriven, a biće obezbijeđena i natkrivena mjesta za kombi prodaju kao i parking prostor za kupce i posjetioce pijace.

Pijaca će imati 2 ulaza / izlaza, a prostor oko pijace biće uređen i oplemenjen zelenilom.

Na ovaj način prodajna mjesta za sve proizvode biće unaprijeđena, a za prehrambene proizvode (posebno mesni i mliječni) prodajna mjesta će biti skladu sa zdravstveno higijenskim standardima.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: