FSB identifikovala saučesnika u ubistvu Darje Dugine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

FSB identifikovala saučesnika u ubistvu Darje Dugine

Izvor: RTRS | Datum:29.08.2022.

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) identifikovala je još jednog člana ukrajinske diverzantsko-teroristicke grupe koji je, zajedno sa Natalijom Vovk, pripremao ubistvo ruske novinarke Darije Dugin, saopšteno je danas iz Centra za odnose s javnošću FSB.


 
FSB (Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/ilustracija)


- Utvrđeno je da je ubistvo Darije Dugin pripremao član ukrajinske diverzantsko-teroristicke grupe, koja je sarađivala sa Vovkovom u Moskvi. To je ukrajinski državljanin Bogdan Petrovič Ciganenko, rođen 1978. godine, koji je u Rusiju stigao 30. jula u tranzitu preko Estonije i napustio rusku teritoriju dan prije nego što je eksplodirao automobil Duginove - navodi se u saopštenju Centra za odnose s javnošću FSB, prenosi TASS.

U saopštenju se tvrdi da je Ciganenko Vovkoj dao lažnu vozačku dozvolu, tablice za automobil i dokumenta na ime stvarne državljanke Kazahstana Julije Zaiko.

Ciganenko je zajedno sa Vovkovom, napravio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: