Isplata 100 KM za mlade 5. septembra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Isplata 100 KM za mlade 5. septembra

Izvor: ATV | Datum:31.08.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će 5. septembra biti uplaćena druga tranša pomoći od po 100 KM za mlade u Republici Srpskoj, kao i da će biti omogućene dodatne pogodnosti za studente koji žive u domovima.

"Za sve koji imaju pravo na boravak u studentskim domovima to će biti besplatno, uz neke veoma niske naknade za ishranu od marku, marku i nešto po obroku", izjavio je Dodik za Radio-televiziju Gradiška.

Kada je riječ o studentskom standardu, Dodik je istakao da studenti u Republici Srpskoj imaju veoma stimulativne uslove.

On je rekao da će u septembru penzioneri i boračke kategorije stanovnika dobiti još jednom po 100 KM.

Dodik je istakao da će pokerenuti inicijativu da se nezaposlenim majkama sa četvoro i više djece u Srpskoj obezbijedi redovna mjesečna naknada od 750 KM, sa pripadajućim doprinosima za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

"Na taj način one će moći da se posvete svojoj višečlanoj porodici. To će sigurno olakašati njihov položaj", istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo i da će Vlada Srpske u narednih sedam do 10 dana pripremiti set zakona u vezi sa legalizacijom stambenih objekata izgrađenih do 2013. godine, kako bi se prvenstveno izbjeglim i raseljenim porodicama omogućilo da bez naknade legalizuju ono što su izgradili u nuždi da sebi obezbijede krov nad glavom.

On kaže da je priču o legalizaciji objekata trebalo završiti mnogo ranije, ali da je to konstantno stopirano pod pritiskom međunarodnog faktora.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: