Sve spremno za početak nove školske godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sve spremno za početak nove školske godine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.08.2022.

Nova školska godina u Republici Srpskoj počinje sutra. U školske klupe u osnovnim školama u istočnoj Hercegovini  sutra će sjesti ukupno 5.439 učenika, od čega 599 osnovaca. U tri osnovne škole sa područnim odjeljenjima u Trebinju, ukupno je upisano 288 prvačića, potvrdili su direktori ovih vaspitano-obrazovnih ustanova.

Tradicionalno, Gradska uprava je obezbijedila komplete udžbenika za učenike slabijeg imovinskog stanja i 2.300 svesaka za učenike od drugog do devetog razreda. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić  je, čestitajući svim učenicima srećan polazak u školu kazao da je gradska uprava uvijek tu da podrži obrazovanje.

"Kao i prethodnih godina, pripremili smo poklone kao mali znak pažnje, sveske sa oznakama Grada Trebinja i RS. U saradnji sa Centrom za socijalni rad, obezbijedili smo komplete udžbenika za učenike slabijeg imovinskog stanja. Otvoreni smo za saradnju i sve što je neophodno mi ćemo biti tu da podržimo", kazao je gradonačelnik Ćurić.

U  osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški"  upisano je 74 prvačića u ukupno četiri odjeljenja - kaže Milorad Nadaždin, direktor ove škole."Pomoć Gradske uprave nam je od izuzetnog značaja kao i njihova bezrezervna podrška. Broj prvačića i ukupan broj učenika je veći nego prethodne godine. Sutra će, nadam se biti završeni neki sitni radovi koji su nam još ostali u školi i čestitao bih svim učenicima novu školsku godinu", kazao je Nadaždin.

Četiri odjeljenja sa ukupno 90 prvačića upisalo je Osnovnu školu "Vuk Karadžić". Ovo je potvrdio Aleksandar Vukanović, direktor škole.

"Nešto manje učenika nego prethodne ali dovoljno za četiri odjeljenja. Sa radošću dočekujemo prvačiće i želimo im uspjeh, zdravlje i sreću", kazao je Vukanović.

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj", ove godine upisala je pet odjeljenja sa 121 prvačićem i po jednog učenika u tri područna odjeljenja.

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove Darko Jegdić kaže da je upisano više učenika nego prethodne godine.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: