Dodik u Beogradu na sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana" (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik u Beogradu na sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana" (FOTO)

Izvor: RTRS | Datum:03.09.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana" koji se održava u Beogradu.

Dodika je u Beogradi dočekala premijerka Srbije Ana Brnabić, sa kojom je obišao sajam.


Podsjećamo, u Beogradu je otvoren prvi Međunarodni sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom ove inicijative.


Dodik je obišao štand vinarije "Vukoje", kao i ostale izlagače iz Republike Srpske. Obišao je i štand vinarije "Nuić" iz Ljubuškog.

Dodik je rekao da je inicijativa "Otvoreni Balkan" dobar, koristan i inovativni politički projekat na ovom prostoru koji već daje rezultate.

On je naglasio da se rezultati ogledaju ne samo u solidarnosti u pogledu odgovora na izazove i krize, nego i u tome da se olakša ljudima promet robe, a i tržište radne snage, koje danas postaje veliki problem, lakše se rješava.

Na Prvom međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", u prisustvu premijerke Ane Brnabić i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, danas su dodjeljene nagrade u devet kategorija, među kojima su dvije za vina od autohtonih vrsta grožđa.

Brnabić je istakla da su svi koji su na bilo koji način učestvovali na ovom sajmu vina, pa i proizvođači rakije, pomogli da se učvrsti jedna briljantna politička ideja.

Navela je da je na sajmu učestvovalo oko 400 izlagača iz 22 zemlje.

Podsjećamo, održan je i Samit lidera "Otvorenog Balkana" kojem su predsjedavali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevskii premijer Albanije Edi Rama.

Samitu su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: