Novčana podrška koju je najavio Dodik od velikog značaja za višečlane porodice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novčana podrška koju je najavio Dodik od velikog značaja za višečlane porodice

Izvor: SRNA | Datum:06.09.2022.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" iz Bileće Milorad Malešević rekao je Srni da je u ovoj opštini velika zainteresovanost višečlanih porodica za novčanu podršku od 750 KM koju je najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te ocijenio da je riječ o velikom pomaku i pravom potezu.

Malešević je dodao da bi prema njegovoj evidenciji tridesetak porodica koje imaju četvoro i više djece iz Bileće trebalo da ostvari ovu pomoć.

"Podrška je od velikog značaja, riječ je o pravom potezu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Vlade Srpske, naročito u ovo vrijeme poskupljenja. Ovo je veliki pomak i značajna podrška za sve višečlane porodice u Bileći i Srpskoj", ocijenio je Malešević.

Sanja Šakotić iz Lastve kod Trebinja, nezaposlena majka četvoro djece, izjavila je Srni da je novčana podrška od 750 KM na mjesečnom nivou, koju je najavio Dodik za višečlane porodice u kojima je jedan roditelj nezaposlen, značajna za njenu porodicu jer će im pružiti sigurnost i značajnu pomoć za izdržavanje.

Ona je rekla da je u njihovoj porodici troje djece školskog uzrasta, da je samo suprug zaposlen, te da je ovaj vid podrške veoma značajan budući da su troškovi veći kad su djeca školarci.

"Ovo je lijep gest Dodika i mnogo će značiti našoj porodici jer će nam pružiti sigurnost i lakše ćemo snositi troškove izdržavanja", rekla je Šakotićeva.

Trebinjka Bojana Pajić, majka je šestoro djece koja je takođe nezaposlena, ocijenila je da je ova inicijativa svakako dobrodošla višečlanim porodicama kao što je njena, te da će naročito značajno biti kada se ova inicijativa institucionalizuje i dobije i zakonski okvir.

Pajićeva, koja je pravnik po zanimanju, dodala je da su djeca u njihovoj porodici uzrasta od tri do 17 godina, te da će inicijativa srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada  Dodika značajno doprinijeti njihovom kućnom budžetu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: