Otvaranje Klinike za kardiohirurgiju kruna jednog zdravstvenog sistema; Srbija tu da pomogne | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvaranje Klinike za kardiohirurgiju kruna jednog zdravstvenog sistema; Srbija tu da pomogne

Izvor: RTRS | Datum:11.09.2022.

Benefit otvaranja Klinike za kardiohirurgiju na UKC Republike Srpske tek će se vidjeti u narednim godinama, ne samo za pacijente, nego i za ljekare i svo medicinsko osoblje, rekao je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

- Prvo želim da čestitam i ministru zdravlja Alenu Šeraniću i direktoru ove zdravstvene ustanove, Vladi Đajiću, i svim građanima Srpske. Ljudi nisu ni svjesni koliko znači otvaranje Kardiohirurgije, da u blizini svog mjesta stanovanja imaju uslugu koju do sada nisu imali - rekao je Lončar.

Istakao je da Kardiohirurgija ispunjava sve evropske standarde, da treba nastaviti sa ulaganjem i da je Srbija tu da pomogne.

- Ljekari iz Srbije su tu da pomognu i da edukuju mlade ljekare. Želimo smjenu ljekara sa novim vizijama i novim znanjem, da ih šaljemo u svijet na usavršavanje, i da naši pacijenti imaju istu uskugu kao i u Evropi - rekao je Lončar.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ističe da je ova aktivnost realizovana zahvaljujući viziji Vlade Đajića.

- Današnji dan je veliki za zdravstvo Republike Srpske i obilježavamo uspjeh projekta kardiohirurgije, a nastavljamo da razvijamo grane medicine poput kardilogije i onkologije, kako bi naši građani što manje odlazili na liječenje u region ili inostranstvo, rekao je Šeranić.

Istakao je da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju kruna zdravstvenog sistema, koji mora da ima o sve ostale preduslove da bi ovakva klinika mogla da postoji.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić kaže kako je ponosan na realizaciju ovog projekta.

- Mnogo sam srećan i ponosan na ovaj projekat. Veoma je bitno naglasiti ogromnu pomoć koju smo dobili od Srbije - kaže Đajić.

Đajić ističe da će ovo promijeniti kardiologije i drugih klinika.

- Ovo danas će promijeniti i rad, ubrzaće liječenje pacijenata. Sve će biti praktičnije i mi i naši timovi bićemo na raspolaganju kako pacijentima tako i njihovim porodicama - dodaje Đajić.

Kako on navodi, sve se radi za potrebe građana.

- Trudili smo se da sve radimo za potrebe svih naših stanovnika. Imamo najbolje hirurške sale i intezivnu njegu i sada če sve biti lakše i jednostavnije - zaključuje Đajić.

Podsjećamo, Univerzitetski klinički centar Republike Srpske danas svečano otvara Kliniku za kardiohirurgiju.

Svečano otvaranje Klinike možete pratiti na RTRS, našem portalu i Jutjub kanalu od 12 časova.

Svečanosti će prisustovati srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, resorni ministar Alen Šeranić, brojni ljekari, medicinsko osoblje i građani.


 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: