ĆURIĆ: Za sanaciju ekonomskih objekata do 5.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ĆURIĆ: Za sanaciju ekonomskih objekata do 5.000 KM

Izvor: rejting | Datum:12.09.2022.

Gradska uprava Trebinje opredijeljena je da podrži sve sugrađane koji žele da se bave poljoprivredom i dodijeliće do 5.000 KM bespovratnih sredstava za sanaciju, rekonstrukciju i dogradnju ekonomskih objekata u ruralnim područjima, izjavio je Srni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je istakao da je Gradska uprava Trebinje jedina u regionu sa ovakvim projektom.

Gradska uprava je za ove namjene rapisala javni poziv, u kome je navedeno da su ciljna grupa vlasnici ekonomskih objekata za uzgoj stoke, skladištenje stočne hrane, prerade voća i povrća i slične djelatnosti.

“Odlučili smo se na ovaj korak jer hoćemo da podržimo sve ljude koji žele da se bave poljoprivredom u ruralnim područjima, to su ekonomski objekti i hoćemo da dajemo bespovratna sredstva do 5.000 KM. Komisija će dati konačnu ocjenu o pristiglim zahtjevima”, rekao je Ćurić.

On kaže da je prodavnica tradicionalnih proizvoda “Hercegovačka kuća” postigla zapažene rezultate u regionu, pa, stoga, i na ovaj način planiraju da prošire asortiman proizvoda i povećaju njihovu količinu.

“U zavisnosti od broja zahtjeva, spremni smo da procijenimo da li su nam potrebna dodatna sredstva, da li će biti dovoljno ovo što smo planirali. Maksimalno smo otvoreni da prihvatimo svaki zahtjev koji je značajan za naše sugrađane”, rekao je Ćurić.

On napominje da će prednost prilikom dodjele sredstava imati osjetljive kategorije stanovništva, kao što su ratni vojni invalidi, porodice poginulih boraca.

“Nadam se da ćemo imati podršku od ljudi iz ruralnih područja, jer je važno da ovakvi i slični projekti budu u funkciji i da nastavimo sa njima”, rekao je Ćurić.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sanaciju, rekonstrukciju i dogradnju ekonomskih objekata na ruralnom području objavljen je na zvaničnoj stranici Gradske uprave Trebinje, a rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana objavljivanja


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: