U Zrenjaninu dogovoreno intenziviranje saradnje sa tri bratska grada - Trebinjem, Bijeljinom i Laktašima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Zrenjaninu dogovoreno intenziviranje saradnje sa tri bratska grada - Trebinjem, Bijeljinom i Laktašima

Izvor: Srna | Datum:13.09.2022.

Delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji sinoć je sa rukovodstom Zrenjanina, u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", dogovorila intenziviranje saradnje sa tri bratska grada - Bijeljinom, Trebinjem i Laktašima, kao i proširenje projekta studentske prakse.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da je sa gradonačelenikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima dogovoreno i da se intenzivira saradnja mladih, istaknutih umjetnika i privrednika.

Kada je riječ o proširenju studentske prakse, Cicović je naveo da je dogovoreno da se sa Kancelarijom mladih u Zrenjaninu pokrene inicijativa da studenti iz Republike Srpske u tom gradu obavljaju praksu.

Salapura je rekao da ih za Republiku Srpsku posebno veže to što imaju sporazume o bratimljenju sa Trebinjem, Bijeljinom i Laktašima, kao i dobre veze sa Višegradom i Bilećom

On je istakao da su veze Vojvodine, tog dijela Banata, mnogo dublje i duže sa Republikom Srpskom i da to pokazuje i porijeklo i kontakti između naseljenih mjesta.

- Posebno nas raduje da pratimo ono što rade rukovodstva vlada Srbije i Srpske u smislu približavanja ne samo kada je u pitanju kultura nego svaka oblast ekonomskog razvoja - rekao je Salapura.

U Kulturnom centru Zrenjanin sinoć je održan i koncert etno-grupe "Iva" iz Doboja.

Cicović je rekao da je etno-grupa "Iva" imala sjajan nastup u prepunoj sali Kulturnog sali i na najbolji način predstavila Republiku Srpsku.

Programi desete jubilarne manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" nastavljaju se danas u Nišu i Subotici, kao i turistička ponuda u Novom Sadu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: