Povodom Dana srpskog jedinstva najbolji osnovci otputovali na poklon putovanje u Srbiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Povodom Dana srpskog jedinstva najbolji osnovci otputovali na poklon putovanje u Srbiju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.09.2022.

Najbolji i na takmičenjima najuspješniji učenici osnovnih škola iz Istočne Hercegovine, njih 40, jutros su otputovali na putovanje u Srbiju, na poziv bivšeg narodnog poslanika Skupštine Srbije Dejana Stošića, koji ima hercegovačke korijene.

Ovo poklon putovanje organizovano je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se u Srbiji i Republici Srpskoj proslavlja 15. septembra.

Milorad Nadaždin, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Istočne Hercegovine je istakao da su veoma zahvalni na ovom pozivu. Kaže da ga raduje ova ideja i način da se nagrade odlični i uspješni učenici.

„Stalno pričamo o talentovanim učenicim ali generalno je vrlo malo aktivnosti na popularizaciji onoga što oni rade i njihovih uspjeha i nagrada“, rekao je on.

Navodi da je ovo putovanje lijepo osmišljeno te da će djeca posjetiti sve važne državne,  kulturno-istorijske, vjerske i sportsko-rekreativne objekte.

„Prema planu, večeras ćemo noćiti u Smederevu, a sutra idemo za Beograd, gdje ćemo obići Patrijaršiju, Hram Svetog Save, Skupštinu Republike Srbije. Vratićemo se u Smederevo i detaljno obići ovaj grad bogate istorijske prošlosti i drevnu kapiju Dunava. Naredni dan idemo na Oplenac, Veliku Planu, Radovanjski lug i manastir Pokajnicu“, navodi Nadaždin.

 

Trebinjske osnovce i njihovu pratnju ugostiće u Smederevu i članovi Udruženja „Stara Hercegovina“.

Ivana Bokić, učenica Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ kaže da je ovo putovanje, za nju, velika privilegija.

„Veoma sam počastvovana zato što na ovo putovanje idu najbolji učenici iz Hercegovine. Veoma mi znači što je organizovano. Nadam se da ću steći nova prijateljstva i da ću se lijepo provesti i vratiti srećna“, kaže Ivana.

Vuk Janković, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ navodi da mu je drago što je pozvan da ide na ovo putovanje.

„I ja sam počastvovan što su me uključili i sjetili se da me pozovu. Drago mi je da se ovakva dešavanja organizuju“, iskren je Vuk.

Učenici i njihovi nastavnici u Srbiji će boraviti do nedjelje, 18. septembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: