Iz sela Čavaš upućen oštar protest zbog Vukanovićevog ismijavanja i politizacije krsne slave | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Iz sela Čavaš upućen oštar protest zbog Vukanovićevog ismijavanja i politizacije krsne slave

Izvor: Srna | Datum:14.09.2022.

Udruženje mještana sela Čavaš u Popovom polju uputilo je oštar protest zbog toga što je, kako su naveli, narodni poslanik Nebojša Vukanović ismijavao i politizovao krsnu slavu crkve posvećene Usjekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja u selu Orašje kojoj saborno pripada i Čavaš, te da od njega očekuju javno izvinjenje.

U saopštenju se navodi da je slava crkve okupila više od 300 mještana sela Orašje, Čavaš i Dvrsnica, kao i goste, te izražavaju ogorčenje zbog toga što je ovaj veličanstveni i nikad veći skup naroda i djece Vukanović pokušao ismijati i uniziti upadicama, politizacijom i kvalifikacijama nedostojnim velikog praznika.

Iz Udruženja navode da se Vukanović nikada nije pojavio na slavi crkve niti je na bilo koji način podržao i pomogao težak život povratnika na ovom području.

 

 

“U tom smislu, u najmanju ruku očekujemo izvinjenje zbog zloupotreba naroda u svrhu njegove /Vukanovićeve/ lične i političke promocije. Dužni smo tražiti izvinjenje iz pijeteta prema 101 stradalom mještaninu Čavaša u Drugom svjetskom ratu, od kojih je čak 45 bilo mlađih od 15 godina. Dužni smo tražiti izvinjenje i zbog spaljenih i opustošenih ognjišta u prošlom ratu. Dužni smo zbog nas samih jer ako neće da pokaže poštovanje i da nam pomogne ne bi smio da se ruga i ismijava našim sudbinama i životima”, navodi se u saopštenju.

 

Vukanović je, govoreći o obilježavanju slave crkve u Orašju, naveo da vlastodršci u nedostatku projekata “trčkaraju za vladikama i sveštenicima”, ali i da je “Srpska pravoslavna crkva i dalje na velikim iskušenjima i pod velikim pritiskom komunista”

 

SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: