Nedjelja borbe protiv tuberkuloze: Preventiva najbolji lijek | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze: Preventiva najbolji lijek

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.09.2022.

U RS danas je počela Nedjelja borbe protiv tuberkuloze, a tim povodom aktivisti trebinjskog Crvenog krsta, u saradnji sa zdravstvenim radnicima, građanima su na Trgu slobode mjerili šećer u krvi i krvni pritisak.

Ovogodišnji moto Nedjelje borbe protiv tuberkuloze je: „Investirajte u okončanje tuberkuloze. Spasite živote“.

Prema riječima Biljane Anđelić iz zdravstvenog programa Crvenog krsta Trebinje, cilj aktivnosti koje će ova organizacija provoditi do 21. septembra, je ukazivanje na preventivu od tuberkuloze, zarazne bolesti koja je, iako izliječiva, još uvijek prisutna u svijetu.

„Naše aktivnosti su socijalno-humanitarne, higijensko-epidemiološke, ekološke, kao i informativno-edukativne i promotivne. Promotivni materijal i markice ćemo dijeliti učenicima u školama, biće održana predavanja o ličnoj higijeni i kućnoj njezi, a predstavnici Crvenog krsta će posjetiti i plućno odjeljenje trebinjske Bolnice i pacijentima uručiti prigodne poklone“, navodi ona.

Prema podacima trebinjske Bolnice posljednjih godina nema novootkrivenih slučajeva ove zarazne bolesti u istočnoj Hercegovini, a liječila su se samo dva pacijenta, jedan iz Berkovića i jedan iz Ljubinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: