Obilježen Dan nestalih i poginulih boraca i civila RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen Dan nestalih i poginulih boraca i civila RS

Izvor: RTRS | Datum:15.09.2022.

Članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje danas su, podjelom propagandnog materijala zainteresovanim građanima na Trgu slobode, obilježili Dan nestalih i poginulih boraca i civila RS.

Iako je prošlo više od 30 godina od početka rata na našim prostorima, još uvijek se traga za 18 nestalih iz našeg grada.

„Trideset godina porodice tragaju za još 1700 nestalih lica u RS, u našoj regiji za osamdeset troje, a u Trebinju za 18 lica, otud je ovaj dan u svim opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta RS obilježen dijeljenjem info materijala sa porukom 'Trideset godina pitamo gdje su?' kako bi se skrenula pažnja na nestale tokom proteklog rata, čija je sudbina i dalje nepoznata“,  navela je Dragana Šigud, koordinator Službe traženja u trebinjskom Crvenom krstu.

Ona je podsjetila da Služba traženja radi u skladu sa Ženevskom konvencijom, najvišim aktom međunarodnog humanitarnog prava.

„Primarni zadatak jeste rješavanje pitanja nestalih osoba u RS i FBiH, kako bi se prekinulo mučno neznanje i agonija porodica o sudbini njihovih najmilijih“, istakla je Šigud.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: