Povodom Dana srpskog jedinstva organizovan program za najtalentovanije učenike istočne Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Povodom Dana srpskog jedinstva organizovan program za najtalentovanije učenike istočne Hercegovine

Izvor: Rejting.info | Datum:16.09.2022.

Povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na poziv Dejana Stošića, narodnog poslanika iz 12. Saziva Narodne Skupštine, u Smederevu boravi oko 50 najtalentovanijih učenika iz istočne Hercegovine, i to opština Nevesinje, Gacko, Bileća, Ljubinje, Berkovići i grada Trebinje.

Riječ je o učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima, kao i talentovanim učenicima šestog razreda.

 

Suština posjete je da se pokaže jedinstvo stanovnika Srbije i Republike Srpske, a najbolji način je upoznavanje djece sa znamenitostima i bitnim događajima iz istorije našeg naroda. Tako su učenici obišli Smederevo. Juče su bili u Hramu Svetog Save i Narodnoj Skupštini.

 

,,Učenici su iskazali veliko zadovoljstvo zbog svega što su doživjeli, a mi odrasli se iskreno nadamo da ćemo na neke od njih u budućim vremenima biti ponosni“, rekao je Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije.

 

On je istakao da je naredna aktivnost bratimljenje škola iz Smedereva i Hercegovine i povratna posjeta učenika Hercegovini. Takođe je izrazio zahvalnost Dejanu Stošiću kao i narodnim poslanicima Milimiru Vujadinoviću i Milici Đurđević Stamenkovski, predsjednici Odbora za dijasporu, na srdačnom dočeku u Narodnoj Skupštini, piše u saopštenju.

 

Izvor: IN4S


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: