Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković prisustvovao obilježavanju 30 godina postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković prisustvovao obilježavanju 30 godina postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Izvor: Grad Trebinje | Datum:16.09.2022.

Povodom obilježavanja jubileja 30 godina od osnivanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u srijedu, 14. septembra, održana je svečana akademija u prisustvu brojnih zvanica iz javnog, kulturnog, vjerskog i političkog života Republike Srpske, diplomatskog sektora, kao i gostiju Srbije, Rusije, Grčke, Japana.

U ime Grada Trebinja, svečanosti je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković.

 

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić je ovom prilikom istakao da je Univerzitet, kojeg je prije 30 godina osnovala generacija hrabrih vizionara, danas izrastao u međunarodno priznatu naučnoobrazovnu instituciju.

 

U okviru obilježavanja, Kulić je uručio Orden Univerziteta za naročite zasluge i doprinos predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću.

 

Na svečanoj akademiji u Kultiurnom centru, Njegovo preosveštenstvo episkop vranjski Pahomije uručio je rektoru Univerziteta visoko priznanje Orden surduličkih mučenika za višegodišnju plodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Eparhije vranjske na polju istraživanja srpske istorije i izgradnje kulture sjećanja.

 

Povodom trideset godina od osnivanja, premijerno je prikazan film o istorijatu razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nakon čega je nastupio kamerni hor i  gudački orkestar Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: