Međunarodna izložba male grafike "Ekslibris Emir Kusturica" pred trebinjskom publikom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Međunarodna izložba male grafike "Ekslibris Emir Kusturica" pred trebinjskom publikom

Izvor: radio trebinje | Datum:18.09.2022.

U organizaciji Udruženja Ekslibris Vojvodine večeras je u Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine otvorena međunarodna izložba male grafike – ekslibrisa posvećena Emiru Kusturici.

Na izložbi su predstavljena 63 autora iz 21 države sa 133 originalna grafička otiska.

Ekslibris je štampana ili ručno izrađena naljepnica koja se lijepi na unutrašnju stranicu prednjih korica knjige i označava njenog vlasnika.

Dr Dragan R. Kovač, potpredsjednik Udruženja Ekslibris Vojvodine kaže da se iz slučajnog susreta sa predsjednikom ovog Udruženja Dušanom Salatićem stvorila ideja za ovu izložbu.

Kovač dodaje da je Udruženje Ekslibris prije nekoliko godina napravilo međunarodnu izložbu na temu "Vino i grožđe" i onda su došli na ideju da to bude Emir Kusturica koji je poznat širom svijeta.

"Kad sam vidio Kusturicu u Trebinju i rekao mu za ovu ideju on se oduševio i naglasio da izložba treba da dođe u Andrićgrad. Nakon toga poslat je konkurs putem medija, a gran-pri nagradu dobio je Mauricio Švarcman, profesor grafike iz Argentine“, naveo je Kovač.

Izložba u Muzeju Hercegovine biće otvorena do kraja septembra, a nakon toga biće priređena i u Sremskim Karlovcima i Andrićgradu.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: