Ћурић: За двије године реализовано 45 важних пројеката | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ћурић: За двије године реализовано 45 важних пројеката

Извор: Herceg RTV | Датум:19.09.2022.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да је за двије године град Требиње реализовао 45 пројеката.

''Сјетите се 2017. године када су многи говорили У РЕДУ СВЕ ТО ЛИЈЕПО ЗВУЧИ АЛИ KО ЋЕ ТО ДА УРАДИ? Е ПА МИ СМО ТО УРАДИЛИ'',  рекао  је Ћурић.

 

Ћурић истиче да је један од значајнијих пројеката који би требало да се реализује нова болница за коју су град Требиње и Влада РС обезбиједили 128 000 000. Ту је и Аеродром у Требињу, историјски пројекат који реализује Србија.  Пројекат Слободне зоне који ће се простирати у Драженској гори на 10 ха површине.

Стари град је добио нови сјај уз подршку Владе Србије, поплочане су улице, уредиће се и фасаде и зидине.

ХЕТ је уз подршку града успјешно завршио изградњу затвореног базена у који је уложено 13 000 000 KМ.

Ћурић истиче да град брине и за најмлађе те да су изграђена игралишта у Горици, Хрупјелима, Мостаћима, Ложиони и Лучу, а у плану је и ново игралиште у Петровом пољу.

Асфалт је урађен у многим улицама, а системи за наводњавање стигли су до 85 % обрадивих површина у нашем граду.

Нови мост на обилазници ће бити дио велике обилазнице око Требиња који ће спојити Алексину Међу и Бањевце. Улица Војводе Степе је у потпуности реконструисана и проширена.

Нови резервоар ''ОKО'' који ће бити завршен до краја године, биће и својеврсни таложник када је повећана мутноћа воде

Санација школа, пројекти у култури, западна обилазница, стадион у Полицама, духовни центар Мркоњићи, пројекти на Ублима, пројекти у граду, 27 програма подршке породици усмјерених ка мајкама, ђацима, студентима, борачким категоријама, пензионерима, предузетницима, пољопопривредницима, све су то стратешки важни пројекти за наш град.

Kоментаришући  јавни позив за исказивање интереса младих брачних парова/младих лица/вишечланих породица и осталих категорија становништва за рјешавање стамбеног питања у виду куповине стана /грађевинске парцеле на подручју града по повољнијим условима, градоначелник Ћурић је рекао да је присутно велико интересовање за овај позив.

''Наш циљ је да процјенимо за шта постоји највеће интересовање, да ли је то куповина плаца по неким повољним условима, да ли је то субвенција приликом куповине стана или је у питању нешто друго или треће, попут изградње монтажних објеката, јер знате и сами ако имате нешто договорено то се може по повољнијим условима купити у односу на оно нешто што је комерцијално'', додао је Ћурић.

Он је рекао да су разговарали са надлежним из министарства и они су сагласни да се то проведе као процедура те да се види шта могу урадити локална заједница и републичка власт.

''Ово интересовање ће нама рећи у ком правцу да идемо'', истакао је градоначелник.

Јавни позив је расписан 16. септембра и рок за подношење пријава је 30 дана.

Власт се увијек докаже дјелима и људи вјерују да је ово значајан пројекат који треба да се прошири на цијелу републику.

Ћурић је додао да се увијек нађу незадовољни појединци који ће овако важне пројекте негативно коментарисати.

''Не треба слушати те неке појединце, то су само људи који немају добру намјеру и сматрају да је управо све везано за политику, а сви ти су имали у претходном периоду шансу да они то ураде, па зашто нису урадили? Гдје су ти силни пројекти о којима неки причају?'', истиче градоначелник.

Додао је да Требиње нема времена за чекање и да се развија толико да нам неки завиде.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: